Η αναστολή λειτουργίας του Νοσοκομείου Νάουσας για δύο ημέρες, είναι το πρώτο βήμα για να κλείσει. Να γίνουν άμεσα αποσπάσεις γιατρών για να διασφαλιστεί η λειτουργία του

Ο Αν. Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ημαθίας κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση, σχετικά με το πρόβλημα που έχει ανακύψει με το Νοσοκομείο Νάουσας:

 

«Η οριακή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Νοσοκομείο της Νάουσας, λόγω της υποστελέχωσής του, οδήγησε στην πρωτοφανή απόφαση να αναστείλει τις εφημερίες του και να στέλνει τους ασθενείς στο Νοσοκομείο της Βέροιας.

Εδώ και αρκετό καιρό είναι γνωστό σε όλους ότι, η Παθολογική και η Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου της Νάουσας λειτουργούν με δύο γιατρούς, οι οποίοι είναι φύσει αδύνατον να ανταποκριθούν, αφού οι ανάγκες που υπάρχουν υπερβαίνουν τα όρια της ανθρώπινης αντοχής. Το Υπουργείο Υγείας όμως, αδιαφορεί για το πρόβλημα. Η αναστολή, ουσιαστικά, λειτουργίας του Νοσοκομείου Νάουσας για δύο ημέρες, είναι το πρώτο βήμα για να κλείσει οριστικά. Καλώ την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να προχωρήσει άμεσα στην απόσπαση ιατρών, με ειδικότητα παθολόγου και καρδιολόγου, για να διασφαλιστεί η λειτουργία του Νοσοκομείου, που καλύπτει τις ανάγκες μιας ευρείας γεωγραφικά περιοχής».