Ομιλία στη ΝΟΔΕ Λάρισας

Στα επώδυνα μέτρα που φέρνει στον ελληνικό λαό με το τέταρτο μνημόνιο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖ-ΑΝΕΛ και στην πολιτική πρόταση της ΝΔ που στηρίζεται στην ανάπτυξη και η οποία θα παρουσιασθεί αναλυτικά στη ΔΕΘ αναφέρθηκε, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που δόθηκε στο ξενοδοχείο «Διόνυσος» στη Λάρισα, ο αναπλ. τομεάρχης Οικονομικών και βουλευτής Ημαθίας της Ν.Δ. κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Ο κ. Βεσυρόπουλος ήταν ο κεντρικός ομιλητής στη Νομαρχιακή Συνέλευση (ΝΟ.Σ.) των στελεχών της ΝΔ που ακολούθησε στο ίδιο ξενοδοχείο και την οποία συγκάλεσε η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας.

Τον κ. Βεσυρόπουλο καλωσόρισε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Χρήστος Καπετάνος, ο οποίος ανέφερε ότι συνεχίζεται αμείωτος ο διάλογος της βάσης του κόμματος με την ηγεσία και την κοινοβουλευτική ομάδα, αφού η ΝΔ είναι έτοιμη για τις εκλογές, όποτε αυτές γίνουν.

Παρών στην διαδικασία ήταν και ο βουλευτής Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του, ανέφερε τα εξής: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπέγραψε το τέταρτο μνημόνιο, το πρώτο χωρίς χρηματοδότηση και αντίμετρα. Υπόσχονται, για να κάνουν μασάζ στους βουλευτές τους, μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια από 24% σε 13% και κατάργηση του ΕΦΚ στο κρασί. Ας το κάνουν, αλλά τους υπενθυμίζουμε ότι αυτούς τους φόρους, οι ίδιοι τους επέβαλαν. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευθεί από τώρα για την κατάργηση του φόρου στο κρασί. Στη ΔΕΘ θα παρουσιάσουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση για την προσέλκυση επενδύσεων και για το πώς θα βγει η χώρα από τα οικονομικά αδιέξοδα, στα οποία μας έφερε η σημερινή κυβέρνηση. Η κυβέρνηση Τσίπρα προσπαθεί να σωθεί με τη δημιουργία κομματικού στρατού, με χιλιάδες προσλήψεις, αλλά τα χαστούκια της δικαιοσύνης, όπως η πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ για τους συμβασιούχους και για την παράκαμψη του ΕΣΡ, είναι απανωτά».

Να σημειωθεί ότι ο έτερος βουλευτής Χρ. Κέλλας απουσίαζε σε αντίστοιχη ΝΟΣ στη Δράμα.

Ο ΑΠ. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Από την πλευρά του ο αναπλ. τομεάρχης Οικονομικών και βουλευτής Ημαθίας της Ν.Δ. κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος υποστήριξε ότι «με την εφαρμογή του τέταρτου μνημονίου, ουσιαστικά πληρώνουμε αφενός τη διακοπή της αναπτυξιακής πορείας που είχε η χώρα, με την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, όταν όλοι οι αριθμοί της οικονομίας βρίσκονταν σε άνοδο και αφετέρου τις παλινωδίες της σημερινής κυβέρνησης, διότι αν εφαρμόζονταν το μέιλ Χαρδούβελη θα γλιτώναμε 9 δισ. ευρώ από το γ΄ μνημόνιο κι άλλα 4 δισ. από το δ΄. Από γερμανική εφημερίδα μάθαμε τη λυπητερή του τετάρτου μνημονίου, που προβλέπει φόρο ακόμη και γι΄ αυτόν που πληρώνεται 410 ευρώ τον μήνα, μείωση 1-2 συντάξεων για τους συνταξιούχους, αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, ενώ τα αντίμετρα αποτελούν μύθο, αφού θα εφαρμοστούν μόνο αν πιάσουμε πλεόνασμα 5,5% το 2022. Οι όποιες συμφωνίες Τσίπρα, μπορεί να δεσμεύουν τη χώρα, αλλά δεν είναι γραμμένες στην πέτρα. Η αναπτυξιακή πολιτική που θα εφαρμόσουμε θα φέρει ξανά το χαμόγελο στα χείλη των ελλήνων».

Γ. Ρούστας