Άμεση προτεραιότητα η δημιουργία Τομέα ΕΚΑΒ στο Δήμο Αλεξάνδρειας

Με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Οικονομικών, κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου, διενεργήθηκε σήμερα συνάντηση στα γραφεία του ΕΚΑΒ με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Νικόλαο Παπαευσταθίου, παρουσία του Δημάρχου Αλεξάνδρειας, κ. Παναγιώτη Γκυρίνη, προκειμένου να δρομολογηθεί η ίδρυση Τομέα ΕΚΑΒ στην Αλεξάνδρεια.

Στη συνάντηση επισημάνθηκαν τόσο από την πλευρά του Υφυπουργού Οικονομικών, κ. Βεσυρόπουλου όσο και από την πλευρά του Δημάρχου Αλεξάνδρειας, κ. Γκυρίνη, οι λόγοι που κάνουν επιτακτική την ίδρυση και στελέχωση του Τομέα ΕΚΑΒ στην Αλεξάνδρεια.

Συγκεκριμένα:

  • Η ανάγκη εξυπηρέτησης και παροχής βοήθειας στους κατοίκους όλων των δημοτικών ενοτήτων του Δήμου Αλεξάνδρειας, ο οποίος είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος πληθυσμιακά Δήμος της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας.
  • Η παράλληλη κάλυψη έκτακτων αναγκών στους σημαντικούς οδικούς άξονες της περιοχής στους οποίους έχει καταγραφεί αυξημένη συχνότητα τροχαίων ατυχημάτων.
  • Οι αυξημένες ανάγκες υπηρεσιών υγείας που απαιτούνται στη δομή φιλοξενίας προσφύγων.

Παράλληλα, ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλος σε επικοινωνία του με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ζήτησε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την έγκαιρη στελέχωση του Τομέα ΕΚΑΒ στην Αλεξάνδρεια.

Σε αυτή την προοπτική, σημαντική είναι και η συμβολή του Δημάρχου Αλεξάνδρειας που θα παραχωρήσει και θα διαμορφώσει το ακίνητο για τη στέγαση του Τομέα ΕΚΑΒ Αλεξάνδρειας.

Σε δήλωση του ο Υφυπουργός Οικονομικών, κ. Βεσυρόπουλος αναφέρει:

«Διεκδικούμε μεθοδικά και συγκροτημένα την αναβάθμιση των υποδομών του ΕΚΑΒ στην Ημαθία.  Έμπρακτα αποτυπώνεται η ισχυρή βούληση από την πλευρά της κυβέρνησης για τη δημιουργία και τη στελέχωση του Τομέα ΕΚΑΒ στο Δήμο Αλεξάνδρειας».