Το μήνυμα μας είναι η στήριξη της Παραγωγικής Ελλάδας

Με αμείωτη ένταση συνεχίζει τον προεκλογικό αγώνα ο Υφυπουργός Οικονομικών και υποψήφιος βουλευτής Ημαθίας κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, που επισκέφθηκε τον Άγιο Γεώργιο και την Αγία Μαρίνα όπου έγινε δεκτός με ιδιαίτερα θερμές εκδηλώσεις από τους πολίτες.

«Εμείς επικεντρωνόμαστε στο θετικό μήνυμα για τους πολίτες. Έχοντας ένα θετικό και πλούσιο έργο την πρώτη τετραετία απευθυνόμαστε στους πολίτες παρουσιάζοντας τις δεσμεύσεις και το πρόγραμμα μας για τη νέα τετραετία» τόνισε ο κ. Βεσυρόπουλος.

Αναφέρθηκε στην Παραγωγική Ελλάδα και σε στόχους όπως:

-Η παραγωγική αξιοποίηση 17 δις ευρώ, που αντιπροσωπεύουν πόρους για φθηνό δανεισμό με χαμηλά επιτόκια για επενδύσεις πράσινου και ψηφιακού μετασχηματισμού μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης Ελλάδα 2.0.

-Η αύξηση των  επενδύσεων κατά 70% έως το 2027 και ο διπλασιασμός των δημόσιων επενδύσεων έως το 2030.

-Η υλοποίηση του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» με χρηματοδότηση άνω των 2 δισεκατομμυρίων  ευρώ, με έργα υποδομής σε κάθε περιφέρεια και δήμο της χώρας.

-Η αύξηση των εξαγωγών στο 60% του ΑΕΠ έως το 2027 και 70% έως το 2030 με έμφαση στις εξαγωγές προϊόντων του πρωτογενούς τομέα αλλά και προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής τεχνολογίας.

-Η ενεργοποίηση προγράμματος για τη δημιουργία 10.000 νέων θέσεων εργασίας κάθε έτος για νέους έως 29 ετών με  ελάχιστη ή περιορισμένη εργασιακή εμπειρία, με κάλυψη 50% του κόστους των ασφαλιστικών εισφορών για 6 μήνες και για κάθε νέα πρόσληψη

Παράλληλα ο κ. Βεσυρόπουλος αναφέρθηκε στους στόχους της νέας τετραετίες για την αύξηση των εισοδημάτων, που περιλαμβάνουν:

-Την αύξηση του μέσου μισθού πάνω από 25% μέσα στην τετραετία 2023-2027, προκειμένου να φτάσει στα 1500 ευρώ από τα 1.170 που είναι σήμερα.

-Την αύξηση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων  και την αναμόρφωση του μισθολογίου τους από την 1η Ιανουαρίου 2024.