Στήριξη για τους αγρότες με έργα και πράξεις, όχι με λόγια. Συνεχίζουμε μαζί – Η Ημαθία Ψηλά

Σε Φυτειά, Τρίλοφο και Πατρίδα βρέθηκε χθες ο Υφυπουργός Οικονομικών και Υποψήφιος βουλευτής Ημαθίας κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος στο πλαίσιο της διαρκούς επαφής και επικοινωνίας που έχει αναπτύξει με τους πολίτες.

Δεκάδες πολίτες υποδέχθηκαν τον Απόστολο Βεσυρόπουλο, εκφράζοντας του τη στήριξη και την εμπιστοσύνη τους για τις επερχόμενες εκλογές.

Διενεργήθηκε εκτενής συζήτηση με αγρότες και παραγωγούς της περιοχής για τις αποζημιώσεις των αγροτών για τις φυσικές καταστροφές.

Όπως ανέφερε ο Υφυπουργός Οικονομικών και Υποψήφιος βουλευτής Ημαθίας, μέσα στα τρία πρώτα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία καταβλήθηκαν αποζημιώσεις ύψους 863.560.549 ευρώ, που είναι το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί ποτέ σε μία κυβερνητική περίοδο, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι για πρώτη φορά καταβάλλονται τόσο γρήγορα οι αποζημιώσεις στους αγρότες.

Παράλληλα ο κ. Βεσυρόπουλος προανήγγειλε την αλλαγή και την επικαιροποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να επεκταθεί το πεδίο των αποζημιώσεων και ταυτόχρονα να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο, σε ταχύτητα, ο μηχανισμός καταβολής των αποζημιώσεων στους αγρότες.

Αναφέρθηκε επίσης στην οριστική κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες καθώς και στην επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο  και το 2023.

«Η στήριξη των αγροτών και του πρωτογενούς τομέα είναι έμπρακτη.

Τα τέσσερα αυτά χρόνια η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προχώρησε σε μείωση των φορολογικών και ασφαλιστικών επιβαρύνσεων για τους αγρότες, τους στήριξε με κάθε τρόπο, εξαντλώντας όλα τα διαθέσιμα δημοσιονομικά περιθώρια.

Στη νέα τετραετία πέραν της συνέχισης της μείωσης των φόρων , θα προχωρήσουμε σε νέα αρδευτικά έργα σε όλη την επικράτεια και στον εκσυγχρονισμό των ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ, που αρδεύουν  περισσότερα από 1,3 εκατομμύρια στρέμματα και θα ωφελήσουν πάνω από 100.000 αγρότες σε όλη τη χώρα» τόνισε ο  Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Τέλος, ο Υφυπουργός Οικονομικών και Υποψήφιος βουλευτής Ημαθίας ανέφερε ότι «η μόνη ρεαλιστική και αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης που υπάρχει για τη χώρα αποτυπώνεται πλήρως στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας».