Η Ελλάδα συνεχίζει να αλλάζει με καθαρή και ισχυρή εντολή στις 25 Ιουνίου στη Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη

  • Το μήνυμα μίας Ελλάδας που συνεχίζει να αλλάζει, στέλνει ο υποψήφιος βουλευτής Ημαθίας κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος στις επαφές και στις συναντήσεις του με τους πολίτες.

Ο κ. Βεσυρόπουλος επισκέφθηκε χθες τους πολίτες σε Αρχάγγελο, Πολυπλάτανο, Αγγελοχώρι και Ζερβοχώρι, όπου και πάλι έγινε δεκτός με ιδιαίτερα θερμές εκδηλώσεις.

Επιβεβαιώθηκε για μία ακόμα φορά η σχέση εμπιστοσύνης του Απόστολου Βεσυρόπουλου με τους πολίτες καθώς και η δυναμική που αναπτύσσει η Νέα Δημοκρατία ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Ο κ. Βεσυρόπουλος αναφερόμενος «στην Ελλάδα που αλλάζει», αναφέρθηκε σε στοιχεία που αποκαλύπτουν ότι σταδιακά αυξάνεται το ποσοστό κάλυψης των ενεργειακών αναγκών της χώρας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Αυτό, μακροπρόθεσμα, σημαίνει μείωση των τιμών της ενέργειας και κυρίως της κατανάλωσης.

Μετά τις εκλογές μάλιστα η νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατία με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα διαμορφώσει το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για την ανάπτυξη ανανεώσιμων υποδομών παραγωγής ενέργειας.

Το σχέδιο της Νέας Δημοκρατία για την Πράσινη Ελλάδα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων:

  • Το μεγάλο στόχο, μέσα σε 6 χρόνια το 80% της ηλεκτροπαραγωγής να προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
  • Την ενεργειακή αναβάθμιση 600.000 κατοικιών για λιγότερη κατανάλωση ενέργειας όλες τις εποχές του χρόνου.
  • Την υλοποίηση προγραμμάτων «Εξοικονομώ»,
  • «Αλλάζω θερμοσίφωνα» και
  • «φωτοβολταϊκά στέγης», προκειμένου να μπορούν τα νοικοκυριά να καλύπτουν τις ενεργειακές τους ανάγκες.

«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη διέθεσε 12 δις ευρώ σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης. Παράλληλα έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιο της για την ενεργειακή μετάβαση, με τον νέο κλιματικό νόμο που ορίζει το θεσμικό πλαίσιο για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή και τη σταδιακή μείωση των ανθρωπογενών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, με σκοπό την επίτευξη κλιματικής ουδετερότητας το 2050.

Στη νέα τετραετία το σχέδιο αυτό θα προχωρήσει με ακόμα πιο εντατικούς ρυθμούς και θα δοθεί η δυνατότητα σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις να καλύπτουν τις ενεργειακές τους ανάγκες μέσα από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας» τόνισε ο κ. Βεσυρόπουλος υπογραμμίζοντας ότι η εντολή προς τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρέπει να είναι καθαρή και ισχυρή στις 25 Ιουνίου.