Ιστορική η ψήφιση του νομοσχεδίου που δίνει τη δυνατότητα σε Έλληνες πολίτες να ασκήσουν το δικαίωμα της ψήφου από το εξωτερικό χωρίς περιορισμούς

Ιστορική χαρακτήρισε την ψήφιση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών με θέμα «Άρση περιορισμών για την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εκλογέων εξωτερικού» ο βουλευτής Ημαθίας κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ. Βεσυρόπουλος τόνισε ότι με την ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου, δεν θα υπάρχουν πλέον περιορισμοί στην άσκηση του δικαιώματος ψήφου Ελλήνων πολιτών από το εξωτερικό, οι οποίοι είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους καθώς θα αρκεί πλέον να εγγραφούν στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου Εσωτερικών, χωρίς κανένα πρόσθετο δικαιολογητικό. Με τη ρύθμιση αυτή ενισχύεται η ισότιμη μεταχείριση του συνόλου των μελών του εκλογικού σώματος και ισχυροποιείται πλέον ο απανταχού Ελληνισμός.

«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι αυτή που είχε το σθένος και την ευθυκρισία να καταστήσει στον κεντρικό πυρήνα των δεσμεύσεων της, την εγγύηση της Πολιτείας αναφορικά με την άσκηση του δικαιώματος ψήφου από τους απόδημους Έλληνες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βεσυρόπουλος.

Ο βουλευτής Ημαθίας και πρώην Υφυπουργός Οικονομικών, στην ομιλία του αναφέρθηκε και όσα προηγήθηκαν στην ψήφιση του νόμου 4648 το 2019, όπου για να επιτευχθεί η απαραίτητη συναίνεση 200 τουλάχιστον βουλευτών και να ισχύσει η ρύθμιση, θεσπίστηκαν προϋποθέσεις, οι οποίες όμως λειτούργησαν ανασχετικά ως προς τη συμμετοχή μεγάλου μέρους των απόδημων Ελλήνων στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου και του Ιουνίου του 2023.

Ο κ. Βεσυρόπουλος σημείωσε ότι με την ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου, που είναι το πρώτο που έφερε στη Βουλή η νέα κυβέρνηση, αποκαθίσταται η ισότιμη μεταχείριση του συνόλου των Ελλήνων εκλογέων τονίζοντας ότι «ο Πρωθυπουργός

μας, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεχίζει να συνδέει την κυβερνητική του θητεία όχι μόνο με μεταρρυθμίσεις που ενισχύουν την αναπτυξιακή διαδικασία και την πρόοδο της χώρας, αλλά και με δημοκρατικές και κοινωνικές τομές που ενισχύουν ακόμη περισσότερο την εθνική ενότητα και κοινωνική συνοχή».