Απόστολος Βεσυρόπουλος

Ο Απόστολος Φ. Βεσυρόπουλος, γεννήθηκε στη Βέροια.

Είναι Οικονομολόγος, Βουλευτής Ημαθίας και Αν.Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας. Σύζυγός του είναι η εκπαιδευτικός Κατερίνα Κατσαβού και μαζί έχουν δύο παιδιά. Τη Χρυσούλα και το Βασίλη.

Απόφοιτος της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του A.Τ.Ε.Ι Λάρισας στο Τμήμα λογιστικής, και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στον τομέα Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικής Επιστήμης, της Νομικής σχολής, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Είναι υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών στο οποίο προσελήφθη μετά από διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, ενώ έχει εργαστεί και στον ιδιωτικό τομέα.

Προέρχεται από την αυτοδιοίκηση έχοντας διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος Βέροιας και Νομαρχιακός  Σύμβουλος και Αντινομάρχης Ημαθίας με αρμοδιότητες στις Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονομικών, Εμπορίου και Προστασίας του καταναλωτή.

 • 2012

  Βουλευτής Ημαθίας

  Στις εκλογές του 2012 έθεσε για πρώτη φορά υποψηφιότητα και εξελέγη Βουλευτής Ημαθίας.

 • 2015

  Πρώτος σε σταυρούς προτίμησης & επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Ν.Δ.

  Στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης Βουλευτής Ημαθίας ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Ν.Δ στο νομό και στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015.

 • 2015

  Επικεφαλής του Τομέα Φορολογικής Πολιτικής

  Το 2015 ανέλαβε επικεφαλής του Τομέα Φορολογικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας.

 • 2016

  Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών

  Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας , το Νοέμβριο του 2016 ανέλαβε Αν. Τομεάρχης Οικονομικών, με αρμοδιότητα τη φορολογική πολιτική.
  Είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, της Επιτροπής Απολογισμού και Γενικού Ισολογισμού του Κράτους και ελέγχου της εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του Κράτους και στην Υποεπιτροπή με θέμα «Το χρέος και η απομείωσή του».

Ενημερωθείτε για τις δράσεις του Απόστολου Βεσυρόπουλου