Απόστολος Βεσυρόπουλος

Ο Απόστολος Φ. Βεσυρόπουλος, γεννήθηκε στη Βέροια στις 29 Μαΐου 1966.

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2006, εκλέγεται Νομαρχιακός Σύμβουλος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ημαθίας. Στη Νομαρχία Ημαθίας διετέλεσε Α΄ Αντινομάρχης την περίοδο 2007 – 2008 με αρμοδιότητες στις Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονομικών, Εμπορίου και Προστασίας του καταναλωτή, ενώ στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010, εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Βέροιας.

Στις εκλογές του 2012, εξελέγη Βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στην εκλογική περιφέρεια Ημαθίας. Στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης Βουλευτής ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015. Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου του 2019, επανεξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης.

Από το 2015 ήταν Υπεύθυνος του Τομέα Φορολογικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Μετά τις αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν από τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Βεσυρόπουλος είχε οριστεί Αν. Τομεάρχης Οικονομικών, με αρμοδιότητα τη φορολογική πολιτική.

Είναι οικονομολόγος, απόφοιτος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων & Οργανισμών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του A.Τ.Ε.Ι Λάρισας. Έχει περατώσει τον κύκλο σπουδών του μεταπτυχιακού προγράμματος του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του τομέα Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικής Επιστήμης, της Νομικής σχολής, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (φορολογικό δίκαιο). Είναι υποψήφιος διδάκτωρ στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, στον Τομέα Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικής Επιστήμης (φορολογικό δίκαιο).

Εργάστηκε για αρκετά χρόνια στον ιδιωτικό τομέα, και έπειτα από διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, διορίστηκε στο Υπουργείο Οικονομικών και εργάστηκε ως εφοριακός στη ΔΟΥ Βέροιας.

Στη Βουλή των Ελλήνων συμμετείχε στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, στην Επιτροπή Απολογισμού και Γενικού Ισολογισμού του Κράτους και ελέγχου της εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του Κράτους και στην Υποεπιτροπή με θέμα «Το χρέος και η απομείωσή του» ενώ έχει διατελέσει πρόεδρος και γραμματέας στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, γραμματέας στην Επιτροπή Απολογισμού και Γενικού Ισολογισμού του Κράτους και ελέγχου της εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του Κράτους και μέλος στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας.

Ομιλεί αγγλικά.

Είναι παντρεμένος με την καθηγήτρια Κατερίνα Κατσαβού και πατέρας δύο παιδιών.

 • 2012

  Βουλευτής Ημαθίας

  Στις εκλογές του 2012 έθεσε για πρώτη φορά υποψηφιότητα και εξελέγη Βουλευτής Ημαθίας.

 • 2015

  Πρώτος σε σταυρούς προτίμησης & επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Ν.Δ.

  Στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης Βουλευτής Ημαθίας ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Ν.Δ στο νομό και στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015.

 • 2015

  Επικεφαλής του Τομέα Φορολογικής Πολιτικής

  Το 2015 ανέλαβε επικεφαλής του Τομέα Φορολογικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας.

 • 2016

  Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών

  Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας , το Νοέμβριο του 2016 ανέλαβε Αν. Τομεάρχης Οικονομικών, με αρμοδιότητα τη φορολογική πολιτική.
  Είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, της Επιτροπής Απολογισμού και Γενικού Ισολογισμού του Κράτους και ελέγχου της εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του Κράτους και στην Υποεπιτροπή με θέμα «Το χρέος και η απομείωσή του».

Ενημερωθείτε για τις δράσεις του Απόστολου Βεσυρόπουλου